Lahodná chuť tvarohově jogurtové náplně v kombinaci s kakaovým korpusem a jahodami je to pravé, co potěší nejen vaše oko, ale hlavně chuťové pohárky.
krém | |
---|---|
200 g | lučina |
150 g | cukr moučka |
300 g | bílý jogurt |
500 g | měkký tvaroh |
6 plátků | čirá plátková želatina |
těsto | |
2 lžíce | smetana ke šlehání |
50 g | čokoláda mléčná |
250 g | kakaové sušenky |
na ozdobu | |
10 ks | čerstvá jahoda |
poleva | |
1 balíček | červená želatina v prášku |
Nejprve si rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu s 2 lžícemi smetany, přidáme najemno nadrcené sušenky a dobře promícháme. Vzniklou hmotu natlačíme lžící nebo rukou na dno dortové formy a dáme do lednice trochu ztuhnout. Poté dáme plátky želatiny podle návodu do malého kastrůlku nabobtnat s pár lžícemi vody a asi po 10 minutách zahřejeme na mírném plameni, dokud se želatina nerozpustí.
Zatím si připravíme krém z tvarohu, lučiny, jogurtu a cukru moučka, do kterého už jen vmícháme želatinu. Vzniklou směs navrstvíme na korpus a dáme přes noc do lednice.
Ráno už jen jahodový nepečený dortík dozdobíme rozpůlenými jahodami (lze přidat jakékoli ovoce, výborné jsou i maliny), které zalijeme červeným želé (připravíme dle návodu na obalu).
Jahodový nepečený dortík dáme ještě před podáváním ztuhnout do lednice.
Jak vyzrát na alergii? Čerstvé jahody povařte a připravte z nich jahodový kompot
Sezóna jahod je před námi. Máte doma alergika na čerstvé jahody? Poradíme vám, jak mu je dopřát bez alergické reakce, a to díky receptu na výborný jahodový kompot.
Lahodné kremrole s jahodovým krémem krok za krokem
Překvapte své blízké lahodnými kremrolkami s jahodovým krémem. Tato sladká lahůdka jistě zanechá nezapomenutelný dojem.
autor Kayla
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena