Oblíbený a klasický sezonní moučník.
300 g | jahody |
těsto | |
---|---|
1 hrnek | cukr |
0.5 hrnku | olej |
2 ks | vejce |
1 hrnek | mléko |
2 hrnky | polohrubá mouka |
1 ks | kypřicí prášek |
drobenka | |
2 lžíce | máslo |
3 lžíce | cukr moučka |
0.5 hrnku | hrubá mouka |
Připravíme si dva hrnky polohrubé mouky, hrnek mléka, půl hrnku oleje, dvě vejce, hrnek cukru, jeden kypřící prášek a vše smícháme v míse do konzistence hladkého těsta. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a těsto rovnoměrně poklademe půlenými jahodami. Nakonec si z hrubé mouky, cukru a másla připravíme drobenku, jejíž vrstvou poklademe koláč. Troubu rozehřejeme a koláč pečeme na 180 °C, až zezlátnou okraje. Vyndáme z trouby, necháme vychladnout a podáváme nakrájený a posypaný moučkovým cukrem.
Rychlý jahodový koláč bez mléka a vajec krok za krokem
Recept na veganskou variantu jahodového koláče. Neuvěříte, jak je snadný a dobrý!
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena