Recept na výborný a krásně vonící džem. Milujeme ho celá rodina!
450 g | cukr |
1 kg | jahody |
2 lžíce | med |
7 ks | květ černého bezu |
1 balení | zelený želafix |
Jahody očistíme, nakrájíme a vložíme do hrnce. Jahody lehce rozmixujeme, přidáme květy bezu, cukr, med, želafix či jiný želírovací přípravek na marmelády a za opatrného míchání přivedeme k varu a vaříme 4 minuty. Poté vytáhneme květy a pomocí vařečky z nich stáhneme džem. Směs nalijeme do skleniček, zašroubujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Jahodovo-bezový džem je dobrý jak na pečivo, tak do palačinek i na zmrzlinu!
Marmelády a džemy ke konci léta patří: Sáhněte i po netradičních surovinách
Jahody, rybíz, meruňky nebo třešně - marmelády a džemy z těchto druhů ovoce zná každý. Ale zkoušeli jste připravit džem z dýně, rajčat, brusinek a hrušek? Máme pro vás prima recepty, které vás chuťově překvapí.
autor Lucie F.
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena