Houby v oleji

Recept s jednoduchou přípravou. Marinované houby v oleji.


4.47x
0

Postup přípravy

Zavařovací sklenice s víčky pořádně vyvaříme a osušíme.

Houby očistíme. Můžeme použít jeden druh hub nebo směs z několika druhů hub. Také můžeme použít malé celé hříbky nebo velké houby nakrájené na kousky. Záleží na chuti. Čerstvé bylinky opereme a osušíme.

Na dno připravených sklenic dáme část bylinek. Naplníme je houbami, osolíme, opepříme je a dáme zbylé bylinky. Vše zalijeme olejem. Je dobré použít jednodruhový rostlinný olej, pokud nechceme použít olivový.

Houby v oleji zavíčkujeme a necháme asi 4 týdny marinovat.

Houby v oleji podáváme k masům či grilované zelenině. Výborné jsou ale i s čerstvým pečivem nebo k topinkám.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houby v oleji

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká