Vhodné jídlo pro vášnivé fajnšmekry hub, ale i pro ty, kterým houby nic neříkají.
2 ks | jarní cibulka |
600 g | houby čerstvé |
2 lžíce | sekané bylinky |
100 g | tučný bílý jogurt |
těsto | |
---|---|
sůl | |
2 ks | vejce |
50 g | máslo |
250 ml | mléko |
2 lžíce | olivový olej |
mletý pepř | |
150 g | hladká mouka |
podle chuti | |
sůl | |
mletý bílý pepř | |
římský kmín | |
příloha | |
1 ks | citron |
50 ml | extra panenský olivový olej |
200 g | směs listových salátů |
podle potřeby | |
máslo na smažení | |
na ozdobu | |
50 g | parmazán |
Očištěné, omyté houby a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, opečeme na másle dozlatova, ochutíme solí, pepřem a římským kmínem. Krátce podusíme a necháme vychladit. Před podáváním smícháme vychlazený houbový tatarák se zakysaným krémem. Mouku, vejce, mléko, olivový olej, sůl, pepř a jemně sekané bylinky dobře společně promícháme, až nám vznikne jednolité těstíčko, z něhož pečeme na olivovém oleji v pánvi palačinky. Směs salátu dobře omyjeme a natrháme na kousky. Z olivového oleje, soli, pepře a citronové šťávy připravíme dresink a lehce promícháme se salátem. Salát, palačinky, houbový tatarák upravíme na talíř a posypeme hoblinkami parmezánu.
Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat
Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.
autor pavel16
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena