Dochází vám inspirace, jak houby připravit? Vyzkoušejte houbové toasty.
2 ks | vejce |
200 g | sýr |
1 miska | houby |
3-4 snítky | zelená petrželka |
1 špetka | mletý kmín |
6-8 plátků | chléb toustový |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
máslo | |
na ozdobu | |
zelenina |
Houby pokrájíme na malé kousky a vhodíme do vroucí osolené vody. Přidáme trochu kmínu a houby asi 10 minut povaříme. Pak scedíme. Petrželku jemně nasekáme, sýr nastrouháme. Promícháme s houbami a vajíčky. Podle chuti osolíme a opepříme. Plátky toastového chleba velmi slabě (jinak by se chléb při pečení moc rozmočil) namažeme máslem a každý krajíček potřeme houbovou směsí. Dáme zapéci do trouby. Pečeme asi 10 minut dozlatova. Houbové toasty podáváme teplé, ozdobené čerstvou zeleninou.
Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!
Letošní horké a suché počasí houbám příliš nepřálo, ale v těchto dnech se i houbaři mohou těšit z první úrody. My vám přinášíme výběr zajímavých a chuťově výborných receptů z čerstvých hub, které stojí za to vyzkoušet.
Houbové hody: Zkuste houby zamrazit, usušit i naložit
Letošní sezóna houbařům mimořádně přeje. Plné košíky nasbíraných trofejí zaměstnají v těchto dnech nejednu hospodyňku. Dříve se říkalo houbám "maso chudých". Toto označení není daleko od pravdy, neboť z nich můžeme udělat například řízky nebo sekanou, ale také samozřejmě mnohem zajímavější delikatesy.
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena