Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


4.71149x
75 min
236×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
sůl
majoránka
350 gcibule
0.5 lžičkykmín
1 lžícerajčatový protlak
1 ksfeferonka
1 ksbobkový list
500 gvepřová plec
1 kostkamasový bujon
2 lžičkymletá sladká paprika
mletý černý pepř
6 kuličekcelé nové koření

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky. Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.


Další recepty na guláš 


Jak připravit dokonalý guláš


Správný výběr masa, dlouhé smažení cibule a voňavá paprika. Snad u žádného jiného pokrmu se nedá tolik experimentovat jako právě u guláše. Odvaha kombinovat se vyplatí, kromě masa a papriky můžeme přidat řadu dalších surovin.


Jak


Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši


Jsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Ale jak udělat opravdu dobrý houskový knedlík? Nebo máte raději vídeňský, karlovarský či bramborový? Na vydařené domácí knedlíky potřebujete ten správný recept, vybrali jsme pro vás ty s nejlepším hodnocením.


Nejlepší


Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem


Základem dobrého bramborového guláše neboli buřtguláše jsou brambory a kvalitní uzenina. V nouzi můžeme sáhnout i po špekáčku, ale my nedáme dopustit na poctivé klobásy.


Recept

user-icon

autor mash


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hospodský vepřový guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká