Honzovy buchty

Výborné kynuté buchty jako z pohádky.


4.71031x
90 min
240×

Postup přípravy

Do mouky vyhloubíme důlek, ve kterém necháme vykynout kvásek. Okraje mouky osolíme. Po vykynutí kvásku postupně přidáváme ostatní suroviny na buchty a vypracujeme hladké těsto. Necháme asi hodinu kynout, přičemž v průběhu kynutí těsto asi 2x prohněteme. Pekáč vymažeme olejem. Z těsta tvoříme kuličky na tác. Až máme všechno těsto spotřebované, začneme od první kuličky roztahovat kuličky na placky, které plníme náplní. Buchty uzavřeme a skládáme do olejem vymazaného pekáčku těsně vedle sebe. Necháme ještě asi 10 minut kynout. Vršky buchtiček potřeme olejem a dáme do trouby. Pečeme na 175 °C asi 22 minut. Buchty s tvarohovou náplní pečeme o něco déle. Ještě horké buchty opět z vrchu potřeme olejem a kdo chce, může pocukrovat. Honzovy buchty podáváme podle chuti. Náplně. Maková: Mák spaříme v mléku s cukrem. Dosladíme moučkovým cukrem a zahustíme drcenými piškoty. Tvarohová: Jeden tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem a žloutkem. Podle potřeby dosladíme moučkovým cukrem a přidáme rozinky.


Další recepty na kynuté buchty najdete tady pěkně pohromadě 


Klasické české pečení: Babiččiny buchty na 5 způsobů


Pravé české buchty - voňavé, jemné, vláčné a nadýchané jako peříčko. Jejich pečení je pro většinu z nás velkou výzvou, ale s našimi prověřenými recepty se do nich můžete pustit třeba hned. Zaručeně se podaří.


Klasické


Jako od babičky: Kynuté svatební koláčky krok za krokem


Milujete na oslavách či svatbách malé koláčky? Napečte si je kdykoliv doma podle následujícího tradičního receptu krok za krokem.


Jako

user-icon

autor Niky01


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Honzovy buchty

Zpět na recept