Hamburger originál

Jeden z mnoha receptů na oblíbené hamburgery.


4.142x
45 min
1×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme opravdu najemno. Mleté hovězí maso smícháme s vejcem, cibulí, worcesterovou omáčkou a podle chuti směs osolíme a opepříme. Hmotu dobře propracujeme.

Z hovězí hmoty tvoříme placky, které mají průměr asi 8 cm a 1 cm výšku.

Rozpálíme si pánev a na ní olej. Do rozpáleného oleje klademe hovězí hamburgery. Asi po 2 minutách je obrátíme a smažíme z druhé strany.

Zatím si rozřízneme housky. Spodní část potřeme hořčicí. Vložíme hovězí hamburger. Na něj dáme plátek sýra, ozdobíme plátkem rajčete a kolečky okurky. Nakonec vše zakapeme kečupem a přikryjeme houskou.

Hamburger originál ihned konzumujeme.

A nakonec ještě malá rada. Pokud je hamburger moc vysoký, přimáčkneme ho dlaní k talíři. Pak už nebude problém se do něj pořádně zakousnout.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hamburger originál

Zpět na recept