Recept na rychlou a chuťově výbornou večeři.
4 ks | Hermelín |
směs | |
---|---|
voda | |
olivový olej | |
1 balení | koření grilovaný sýr |
příloha | |
1 ks | bageta |
na ozdobu | |
4 plátky | anglická slanina |
brusinková omáčka | |
salát | |
1 ks | paprika žlutá |
250 g | cherry rajče |
1 ks | salát římský |
1 balení | černé olivy bez pecek |
1 lžíce | koření salát mix |
Koření na grilovaný sýr zamícháme v olivovém oleji a hermelíny ochuceným olejem potřeme ze všech stran. Hermelíny pečlivě zabalíme do alobalu, aby sýr během grilování nevytekl. Dáme stranou a připravíme si salát. Římský salát natrháme na menší kousky, žlutou papriku očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Cherry rajčátka nakrájíme na osminky a černé olivy na půlky. Zeleninu v míse promícháme. Do hrnečku dáme 1 polévkovou lžíci koření na saláty, 3 polévkové lžíce olivového oleje a ve stejném poměru studenou vodu. Na rozehřátý gril dáme zabalené hermelíny a mezitím si připravíme bagetku, kterou nakrájíme na plátky a potřeme stejnou směsí jako jsme dávali do salátu. Na gril přidáme plátky slaniny, které necháme grilovat do křupava. Hermelíny grilujeme z každé strany cca 5 - 10 minut. Bagetkám stačí 3 minuty. Jakmile máme všechno hotové, poklademe salát na talíře, přidáme hermelíny, bagetky a sýr dozdobíme brusinkovou omáčkou. Grilovaný hermelín se salátem a zapečenou bagetkou ihned podáváme.
Rozpalte gril: Grilujeme 7 dní v týdnu
Léto je sice pomalu u konce, ale pár teplých večerů před sebou určitě ještě máme. A tak jsme pro vás vybrali 7 masových receptů na gril, které stojí za vyzkoušení, a které ještě stihnete.
autor Nellča
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena