Snadný recept na jemně pikantní grilovanou panenku s příchutí kari, červenou cibulí a kapií připravenou na jehlách. Pro letní posezení s přáteli je tento pokrm ideální.
100 ml | bílý jogurt |
500 g | vepřová panenka |
2 ks | červená cibule |
2 ks | bílá paprika |
0.5 lžičky | červená kari pasta |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř |
Vepřovou panenku odblaníme, očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky asi 2 x 2 cm silné. Pak maso vložíme do mísy, osolíme, zakapeme olejem, promícháme s jogurtem a kari pastou a necháme v chladu asi 2 hodiny odležet. Oloupanou červenou cibuli rozkrojíme na šestiny a rozebereme na klínky. Kapii zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtverce ve velikosti masa. Připravenou cibuli a kapii osolíme, opepříme a promícháme s malým množstvím oleje. Odleželé maso střídavě napichujeme s cibulí a kapií na jehly až do vypotřebování zásob. Špízy zvolna ogrilujeme při střední teplotě za občasného potírání olejem a obracení ze všech stran dorůžova. Jemně pikantní grilované špízy z vepřové panenky s cibulí a kapií podáváme jako hlavní chod se zeleninovými saláty. Vhodnou přílohou jsou brambory připravené na oblíbený způsob, nebo jen dobré pečivo.
Speciál o grilování: Protože Češi grilování milují!
Grilování a opékání špekáčků na ohni k létu nepochybně patří. Opravdu pravidelně griluje až 90 % Čechů a lidé si jídlo na grilu připraví jednou za čtrnáct dní, Češi tak patří ke světové špičce v grilování. Gril zkrátka patří téměř k povinné výbavě každé domácnosti a Češi se hojně účastní i grilovacích kurzů.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena