Recept na marinovaná kuřecí křidélka, která připravujeme na grilu a podáváme s pikantní rajčatovou omáčkou s chilli papričkami.
1 kg | kuřecí křídla |
omáčka | |
---|---|
3 stroužky | česnek |
cibule | |
2 ks | červená chilli paprička |
1 konzerva | loupaná rajčata ve vlastní šťávě |
podle potřeby | |
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
čerstvý tymián | |
balzamikový ocet | |
mletý černý pepř | |
marináda | |
100 ml | olivový olej |
3 lžíce | citronová šťáva |
150 ml | bílý jogurt |
Očištěná kuřecí křídla osolíme a naložíme do marinády, kterou připravíme smícháním jogurtu, oleje a citronové šťávy. Kuřecí křídla marinujeme ve směsi přibližně 1 hodinu v chladu. Asi 20 minut před grilováním je z ledničky vyndáme. Mezitím si připravíme omáčku. Oloupanou a drobně nasekanou cibuli necháme zesklovatět na oleji, poté přidáme očištěné a najemno nasekané chilli papričky, loupaná rajčata i s nálevem a prolisovaný česnek. Vše za stálého míchání asi 5 minut povaříme a potom směs rozmixujeme. Teplou omáčku dochutíme solí, pepřem a tymiánem, okyselíme balzamikovým octem a necháme vychladnout. Odležená kuřecí křídla klademe na roztopený gril a zvolna pečeme ze všech stran dorůžova. Během grilování křídla pravidelně několikrát otáčíme a potíráme zbylou marinádou. Grilovaná kuřecí křídla rozdělíme na porce a servírujeme s pikantní rajčatovou omáčkou. Vhodnou přílohou je oblíbené pečivo nebo bramborové hranolky.
Rozpalte gril: Grilujeme 7 dní v týdnu
Léto je sice pomalu u konce, ale pár teplých večerů před sebou určitě ještě máme. A tak jsme pro vás vybrali 7 masových receptů na gril, které stojí za vyzkoušení, a které ještě stihnete.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena