Těstoviny s tuňákem a smetanou. 4 porce.
60 g | máslo |
petrželka | |
300 ml | smetana |
pepř a sůl | |
4 lžíce | citronová šťáva |
1 lžíce | citronová kůra nastrouhaná |
0.5 lžičky | výtažek z ančovičky |
200 g | okapaný tuňák v olivovém oleji |
hoblinky citronové kůry | |
400 g | těstoviny fusilli |
Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu. Na pánvi rozehřejeme máslo, vmícháme do něj smetanu ke šlehání a citronovou šťávu a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty.
Do omáčky vmícháme citronovou kůru a výtažek z ančoviček (sardelí). Do vroucí vody vložíme těstoviny fusilli a vaříme je 10-20 minut nebo podle návodu na obalu. Důkladně je scedíme.
Těstoviny přelijeme omáčkou a promícháme. Tuňáka rozebereme na kousky a opatrně promícháme s těstovinami tak, aby kousky rybího masa zůstaly pohromadě.
Pokrm podle chuti osolíme a opepříme, upravíme na mísu, ozdobíme nakrájenou petrželkou a hoblinkami citronové kůry a ihned podáváme.
Zdroj: Slovart.cz
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena