Dobrý zeleninový salát s vůní fenyklu. Recept na osvěžující salát ke svačině nebo večeři.
1 ks | paprika |
1 svazek | ředkvičky |
4 ks | rajče |
2 ks | fenykl |
1 ks | okurka salátová |
2 ks | cibulová nať |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
chilli koření | |
mletý černý pepř | |
zálivka | |
1 lžíce | ocet balsamico |
1 lžička | hořčice plnotučná |
3 lžíce | extra panenský olivový olej |
1 lžička | papriková pomazánka |
Ve větší míse smícháme 3 lžíce extra panenského olivového oleje s lžíci octu balsamico, lžičkou plnotučné hořčice a lžičkou sterilované paprikové pomazánky Saba. Zálivku osolíme a okořeníme čerstvě mletým pepřem a chilli kořením. Fenykl zbavíme svrchních dvou listů a odkrojíme košťály, pak je rozčtvrtíme a tence nakrájíme, stejně nakrájíme i ředkvičky. Košťály fenyklu můžeme použít do vývaru. Papriku, rajčata a salátovou okurku nakrájíme na kostičky. Cibulovou nať ze dvou cibulí nakrájíme na kolečka a nať fenyklu nadrobno. Vše pořádně promícháme se zálivkou a salát dáme před podáváním vychladit. Fenyklový salát se zeleninou podáváme dobře vychlazený ke svačině nebo večeři.
Fenykl známe jako koření podobné kmínu a dochucujeme jím zejména zeleninu, perník a jiná nasládlá jídla. Fenykl ale není jen koření, vynikající je také jako zelenina.
Rajčata se sýrem nakládaná v olivovém oleji
(doba přípravy 75 min)
autor veraricna
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena