Karbanátky bez masa? A jak dobré! Zkuste smažené fazolové karbanátky, které podáváme s bramborovou kaší a lehkým salátkem.
2 stroužky | česnek |
1 ks | vejce |
50 g | cibule |
300 g | suché bílé fazole |
1 ks | brambor |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
na obalení | |
1 ks | vejce |
nastrouhaná houska | |
podle potřeby | |
olej na smažení |
Suché bílé fazole přebereme a namočíme přes noc do studené vody. Potom je v čerstvé vodě uvaříme doměkka. Bramboru uvaříme ve slupce a oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a na oleji orestujeme dorůžova. Česnek sloupneme a prolisujeme.
Měkké fazole slijeme a zpola rozmixujeme. Přidáme prolisovanou bramboru, osmaženou cibuli, česnek a vejce. Osolíme, opepříme a řádně vše promícháme.
Polévkovou lžící tvoříme karbanátky, které smáčíme v rozšlehaném vejci a obalujeme ve strouhané housce. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
Fazolové karbanátky můžeme podávat s vařenými brambory a dušeným špenátem. Výborně chutnají s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Videorecept: Čínské brambory a červené fazole pro všechny, kteří milují pikantní pokrmy
Levně, zdravě a chutně - tak se dá jednoduše shrnout dnešní hlavní chod z brambor a červených fazolí. Vše skvěle doplní chilli papričky, chilli pasta, česnek a šalotka - o solidní pálivosti nemůže být pochyb.
Videorecept Rajčatová polévka s fazolemi
Rajčatová polévka s fazolemi je zdravá, vydatná a hned po první lžíci oceníte dokonalé propojení chutí. Pomocí našeho videoreceptu vás ji rádi naučíme.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena