Rychlý recept na hustou fazolovou polévku s uzeným tofu a rajčaty. Skvěle zahřeje v pochmurných dnech!
400 g | sterilované červené fazole |
200 ml | rajčatová passata |
700 ml | zeleninový vývar |
4 lžíce | olej |
1 ks | uzené tofu |
125 ml | rostlinná smetana |
1 ks | cibule |
2 stroužky | česnek |
1 lžička | oregano |
1 lžička | bazalka |
1 lžička | sůl |
1 špetka | mletý pepř |
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme prolisovaný česnek, červené fazole a nakrájená rajčata. Krátce podusíme, přidáme rajčatovou passatu a zeleninový vývar. Vaříme zhruba 25 minut, poté část polévky rozmixujeme tyčovým mixérem a tím polévku zahustíme. Nakonec přidáme oregano, bazalku a dochutíme podle chuti solí, pepřem.
Tofu si nakrájíme na malé trojúhelníčky a zprudka orestujeme na pánvi na oleji z obou stran.
Připravenou fazolovou polévku podáváme přelitou rostlinou smetanou a s opečeným tofu.
Videorecept Rajčatová polévka s fazolemi
Rajčatová polévka s fazolemi je zdravá, vydatná a hned po první lžíci oceníte dokonalé propojení chutí. Pomocí našeho videoreceptu vás ji rádi naučíme.
Když jaro nepřichází: Zahřejte se poctivou domácí kuchyní
Extrémně teplé počasí posledních dní nám dávalo naději, že je zima nekompromisně za námi. Avšak sychravé dny, které nás čekají, tomu neodpovídají. Možná i vy cítíte, že na odlehčenou kuchyni, zeleninu, saláty a celkově zdravější jídelníček je ještě čas. Tělo se stále potřebuje zahřát - vydatnou polévkou, zlatavou pečínkou nebo poctivým gulášem.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena