Dušený mořský jazyk

Vhodná příloha jsou vařené brambory, osminky citronu a kopr k ozdobení.


0.00x
35 min

Postup přípravy

Rybu smícháme s citronovou šťávou, pepřem a sherry, přikryjeme a vychladíme. Pórek očistíme a nakrouháme na tenké plátky.
Mouku mícháme s 20 g másla při mírné teplotě tak dlouho, až přestane pěnit. Do jíšky vmícháme smetanu, v 10 minutách uvaříme hustou omáčku.
Podávací mísu potřeme máslem, pokryjeme pórkem. Na pórek položíme rybu kůží dolů, posypeme petrželkou.
1/4 l vody uvedeme do varu se stonky petrželky. Rybu postavíme na podložku, osolíme a přikrytou dusíme.
Výpek z ryby a marinádu přidáme do omáčky, krátce povaříme, osolíme a opepříme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušený mořský jazyk

Zpět na recept