Dušené vepřové kolínko se zeleninou

Vhodná příloha jsou vařené brambory, čerstvá minerálka nebo pivo.


0.00x
35 min

Postup přípravy

Vepřová kolínka zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Přidáme bobkový list a rozdrcený jalovec. Necháme přejít varem, zmírníme plamen a 20 minut vaříme, pak vyjmeme.

Kůži nařízneme do kosočtverců a opaprikujeme. Kolínka dáme do velkého pekáče, vložíme doprostřed horké trouby, často podléváme přeceděným vývarem, dbáme, aby dno bylo vždy pokryté.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Papriky nakrájíme na čtvrtky, semeník odstraníme, nakrájíme na široké kusy. Obojí přidáme po 25 minutách ke kolenům. Kukuřici a odkapaná rajčata přidáme až o 10 minut později. Poté zjemníme smetanou a zeleninu ochutíme.

Dušené vepřové kolínko se zeleninou podáváme s vařenými brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené vepřové kolínko se zeleninou

Zpět na recept