Co s nadúrodou rajčat? Usušit! Recept je opravdu snadný.
Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na měsíčky.
K sušení používáme zralá a tvrdá rajčata. Rajčata můžeme, ale také nemusíme osolit, přidat nejrůznější koření (bazalka, oregano, tymián). Rajčata rozložíme na pláty sušičky a sušíme 9 - 12 hodin na střední stupeň. Samozřejmě záleží na typu sušičky, řídíme se návodem. Pokud sušičku nemáme, můžeme rajčata připravit i v troubě. Čtvrtky rajčat rozložíme na pečící papír a na 60 °C sušíme 6 - 8 hodin.
Sušená rajčata uchováváme ve sklenici a pojídáme jen tak, případně je naložíme do olivového oleje.
Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu
Chuť naložených rajčat s bylinkami je jednoduše skvělá! V supermarketech dáme za malou skleničku hříšné peníze, proto se vyplatí dát si tu práci a připravit nakládaná rajčata domácí. A třeba pokaždé s jinou bylinkou.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena