Vyzkoušejte recept na domácí sekanou z mletého masa s vařeným celerem a debrecínským párkem.
4 stroužky | česnek |
1 ks | vejce |
1 ks | cibule |
0.5 ks | celer |
1 ks | bobkový list |
1.5 ks | rohlík |
10 kuliček | celý černý pepř |
3 ks | debrecínský párek |
5 kuliček | celé nové koření |
600 g | mleté maso mix |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
oregano | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
sádlo |
Oloupaný celer uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem, novým kořením a celým černým pepřem doměkka. Měkký celer vyjmeme a vývar nevyléváme. Vychladlý celer nastrouháme najemno. Rohlík nakrájíme na větší kousky, které necháme nasáknout vývarem z celeru. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno a necháme na sádle zesklovatět. Mleté maso vložíme do větší mísy, přidáme nastrouhaný celer, 2 lžíce vývaru z celeru, změklou cibulku s česnekem, vymačkaný rohlík a vejce. Řidší masovou směs osolíme, opepříme, ochutíme oreganem a necháme asi 1 hodinu v chladu odležet. Pak ji vložíme do sádlem vymazané formy, vtlačíme párky a pečeme při 180 °C přibližně 60 minut do zlatohnědé barvy. Během pečení sekanou přeléváme vypečenou šťávou. Domácí šťavnatou sekanou s celerem a párkem podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je bramborová kaše. Sekaná chutná i za studena s pečivem, hořčicí a okurkou.
Celer v receptech: Jak si na něm pochutnat?
Bulvový celer je ideální surovinou pro všechny, kteří se snaží zhubnout. Obsahuje minimální množství kalorií, oproti tomu poměrně dost vitaminů a minerálů. Tvoří základ mnoha zeleninových polévek, ale dá se konzumovat i v mnoha dalších podobách - syrový v pomazánkách a salátech, smažený, pečený i plněný. Vybrali jsme pro vás 10 skvělých receptů a v těchto úpravách si ho doslova zamilujete!
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena