Domácí slepičí vývar

Recept na jednoduchou, přesto vynikající domácí polévku.


4.033x
4×

Postup přípravy

Koupila jsem malou slepici, velkou mrkev a petržel. Slepici podle potřeby očistíme a zbavíme brků. Důkladně ji omyjeme a osušíme.

Slepici vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, vložíme menší neoloupanou cibuli a přidáme 1 - 2 lžíce vody. Slepici necháme na mírném plamenu 2 - 3 hodiny, než změkne. Nepřidáváme žádné koření. Jen sůl. Vynikne tím chuť masa. Podle potřeby přiléváme vodu.

Očistíme si zeleninu a celou ji dáme do vývaru ke slepici. Ve vývaru ji povaříme 20 - 30 minut, dokud změkne. Pak ji vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli vyhodíme. Měkkou slepici, která se téměř rozpadá, vyjmeme z vývaru. Vývar scedíme. Když ho budete vařit tímto stylem, zůstane krásně čirý. V jiném hrnci si uvaříme nudle, které scedíme a zakapeme olivovým olejem.

Ze slepice obereme maso, podle potřeby ho nakrájíme a vrátíme do vývaru k zelenině. Pórek nakrájíme na kolečka, vložíme do vývaru, podle chuti ještě osolíme a povaříme asi 5 minut.

Domácí slepičí vývar podáváme s nudlemi a sypeme čerstvým pórkem.

Další recept na vývary - zeleninové i masové

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí slepičí vývar

Zpět na recept