Recept na výbornou domácí pizzu se smetanovým základem, baby špenátem, červenou cibulí a gorgonzolou. A protože my máme doma rádi pikantní, přidali jsme navrch i na kolečka nakrájené chilli papričky.
1 porce | těsto na pizzu |
2 hrstě | baby špenát |
2 hrstě | gorgonzola |
2 ks | červená cibule |
2 ks | chilli paprička |
na potření | |
---|---|
1 kelímek | zakysaná smetana |
2 stroužky | česnek |
1 špetka | sůl |
1 špetka | mletý barevný pepř |
Těsto na domácí pizzu si připravíme podle tohoto receptu Pravé italské těsto na pizzu. Bude stačit z poloviční dávky (na 2 pizzy).
Připravíme si smetanový základ na potření - smícháme zakysanou smetanu se solí, pepřem a prolisovanými stroužky česneku. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky nebo kolečka, jak máme rádi. Baby špenát opláchneme a necháme okapat, gorgonzolu nahrubo nastrouháme. Chilli papričku nakrájíme na kolečka, ale můžeme i vynechat.
Těsto na pizzu rozválíme na dva pláty, které potřeme smetanovým základem, zasypeme gorgonzolou, špenátem, poklademe červenou cibulí a upečeme. Pizzu pečeme na co nejvyšší možnou teplotu a ideálně na pečícím papíru jen na mřížce.
Domácí pizzu s baby špenátem a gorgonzolou nakrájíme rádýlkem na trojúhelníčky a podáváme. Kdo má rád pikatní, zasypeme ještě chilli papričkami.
Nejchutnější recepty na domácí pizzu
Pokud hledáte recept na domácí pizzu jako z pizzerie, jste tady správně. Nechybí ani tip na výbornou rajčatovou omáčku na pizzu, která je hned po těstě druhým základem pro skvělý výsledek. Ukážeme si i zdravější alternativy a nezapomeneme ani na bezlepkáře.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena