Zasílám vám domácí recept na 1 kg pampeliškového medu, jeho příprava trvá dva dny.
0.5 ks | pomeranč |
1 kg | cukr krystal |
1-2 lžičky | citronová šťáva |
300 ks | pampeliška |
Natrháme 300 květů pampelišek, nasypeme je do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme pomeranč zbavený kůru a přikapeme 2 lžičky citronové šťávy. Směs přivedeme k bodu varu a od bodu varu vaříme 20 minut. Necháme odležet do druhého dne. Druhý den scedíme přes jemné síto a získanou tekutinu nalijeme do hrnce. Směs opět přivedeme k bodu varu, přidáváme cukr a pořádně mícháme. Vaříme do zhoustnutí. Ještě horký pampeliškový med nalijeme do sklenic a necháme vychladnout.
Foto: Pixabay.com
Jarní pokušení v podobě pampelišek: Uvařte z nich výborný med i polévku
Vařit a připravovat nejrůznější pochoutky nemusíme jen z drahých surovin. Už brzy na jaře probouzející se příroda nabízí spoustu možností - medvědí česnek, mladé kopřivy, pažitku, ale třeba i smetanku lékařskou, které lidově říkáme pampeliška. Obsahuje vitamíny A, B i C, ale také betakaroten, křemík, sodík nebo draslík. Navíc v ní najdete inulin – látku vhodnou pro cukrovkáře. Pojďme se podívat na pár receptů, díky kterým můžeme zařadit právě pampelišky do našeho jarního jídelníčku.
Už kvetou! Skvělý a jednoduchý recept na pampeliškový med krok za krokem
Je čas pampelišek, je čas pampeliškového medu. Vyzkoušejte klasický recept, na který je třeba jen cukr, citron, voda a pampeliškové květy.
autor marcuslojek
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena