Vaření.czReceptyDomácí kynuté těsto na pizzu

Domácí kynuté těsto na pizzu

Základní recept na kynuté těsto na pizzu.


3.767x
60 min
7×

Ingredience

0.5 lžičkycukr
0.5 lžičkysůl
0.5 hrnkumléko
2 lžíceolivový olej
2.75 hrnkuhladká mouka
0.5 hrnkuvlažná voda
30 gčerstvé droždí

Postup přípravy

Mléko a vodu promícháme. Rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr, špetku soli a promícháme. Necháme vzejít kvásek. Do druhé mísy prosejeme mouku. Vlijeme vykynutý kvásek, olej a osolíme. Důkladně vypracujeme hladké vláčné těsto, které se nelepí na stěny. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Obvykle využiji troubu vyhřátou na 40 °C. Z vykynutého těsta tvarujeme tenkou placku. Obložíme podle chuti. Domácí kynuté těsto na pizzu pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C podle výšky těsta. Je-li tenké, až se téměř trhá, stačí 10 - 12 minut. Tato dávka těsta vystačí na 3 - 4 tenoučké velké pizzy.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí kynuté těsto na pizzu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena