Domácí jahodová marmeláda

Recept na úžasně voňavou marmeládu z jahod.


4.619x
35 min

Postup přípravy

Jahody omyjeme, zbavíme korunek a v misce je rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Rozmačkané jahody přendáme do hrnce.

Pokud chceme docílit krásně hladké marmelády, jahody rozmixujeme. Ale někdo ji má radši s kousky ovoce.

Jahodovou dřeň přivedeme k varu a za stálého míchání 10 minut vaříme. Poté přidáme kyselinu citronovou, agarový prášek a cukr.

Ochucenou jahodovou marmeládu dalších 10 minut povaříme.

Ještě horkou marmeládu plníme do čistých a suchých skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.
Jahodovou marmeládu necháme zcela vychladnout, až poté skleničky otočíme.

Jahodovou marmeládu podáváme podle chuti - na chleba s máslem, jako náplň do palačinek, k plnění cukroví, potírání moučníků apod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí jahodová marmeláda

Zpět na recept