Vareni.cz - objevte něco dobrého

Domácí jablečná nutela

Jablečná "nutela" je skvělý způsob jak zpracovat jablka i jak připravit zdravější variantu oblíbené pomazánky. Zkuste můj recept na dobrotu pro děti k snídani či svačině.

Ingredience

Ostatní

Kakao10 dkg
Jablko2 kg
Voda3-4 dl
Cukr krupice1/2 kg
Čokoláda na vaření10 dkg
Vanilkový cukr1 balíček

Postup přípravy

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky.
  2. Jablka dáme do kastrolu, přidáme vodu a rozvaříme je.
  3. Do rozvařených jablek vmícháme oba cukry, kakao a čokoládu na vaření. Vše vaříme ještě asi 15 minut.
  4. Hotovou jablečnou nutelu necháme vychladnout.
  5. Vychladlou směs rozmixujeme a plníme do čistých skleniček.
  6. Skleničky s jablečnou nutelou sterilujeme 15 minut.
  7. Jablečnou nutelou mažeme na čerstvé pečivo nebo jíme podle chuti.
autor Alena