Recept na domácí hovězí burger z poctivého mletého masa.
0.5 hrnku | olej |
1 ks | cibule |
5 lžiček | majonéza |
1 ks | rajče |
5 listů | ledový salát |
10 plátků | tvrdý sýr |
5 lžiček | dijonská hořčice |
1 ks | okurka sterilovaná |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
směs | |
1 ks | vejce |
500 g | hovězí mleté maso |
1 lžička | jedlá soda |
1 lžíce | worcestrová omáčka |
příloha | |
5 ks | pečivo |
U svého řezníka koupíme čerstvě mleté hovězí maso. Maso na burger podle chuti osolíme a opepříme, zakápneme pár kapkami worcestrové omáčky a přidáme jedlou sodu, vyklepneme do něj vejce a řádně rukama prohněteme. Pokud je potřeba, maso dochutíme a necháme cca 30 minut odležet v chladničce. Poté si z masa uděláme placičky asi o třetinu širší než je kaiserka, do které budeme burger vkládat, protože maso tepelnou úpravou ztratí svůj objem. Připravené placky vložíme na rozehřátou pánev a na dostatečném množství oleje osmahneme z obou stran. Na spodní část kaiserky položíme list salátu a na něj horký hovězí burger, přes něj poklademe do kříže dva plátky sýra, na něj plátek rajčete se lžičkou dijonské hořčice a trochou majonézy, nakrájenou cibulku, nakonec plátek sterilované okurky a máme hotovo. Domácí hovězí burger ihned podáváme.
Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku
Letní radovánky jsou v plném proudu a s nimi souvisí i oblíbené pokrmy, které si s oblibou dáváme na koupalištích, letních festivalech, poutích apod. Aby vám chutnalo stejně tak doma, máme pro vás pár receptů na langoše, domácí burgery, sendviče a bramboráky, které jsou čtenáři prověřené a vždycky se podaří.
Rozpalte gril: Bezmasý burger s marinovaným tofu krok za krokem
Recept na vege burger s marinovaným tofu, který skvěle nahradí běžnou masovou verzi.
autor Richard Novák
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena