Vyzkoušejte recept na domácí batátové noky s parmazánem a špenátem. Jsou skvělé!
1 stroužek | česnek |
1 lžička | sůl |
500 g | batáty |
1 hrnek | ricotta |
1.5 hrnku | polohrubá mouka |
0.3 hrnku | parmazán |
100 ml | smetana ke šlehání |
1 balení | špenát listový |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
pepř | |
podle potřeby | |
máslo |
Nejprve očistíme batáty a nakrájíme na kostky. Uvaříme doměkka a slijeme. Do mixéru vložíme uvařené batáty, co nejvíce zbaveny vody, přidáme ricottu (případně Lučinu), sůl, nastrouhaný parmezán najemno a rozmixujeme. Jakmile je směs rozmixována do hladké kaše, přimícháme mouku a vytvoříme těsto. Následně si těsto přemístíme na podsypaný vál, dle konzistence přidáme případně více mouky, ale jen tak, aby nebylo těsto lepivé. Nepřidáváme mouky zbytečně velké množství, aby nebyly noky tuhé. Z těsta si vždy odkrojíme část, ze které vyválíme hada a ukrajujeme noky, které vaříme po částech ve vroucí vodě. V mezičase si připravíme špenát, tedy na lžíci másla zlehka provoníme nakrájený stroužek česneku, přidáme spařený listový špenát, podlijeme smetanou, necháme směs podusit a odpařit přebytečnou vodu. Dochutíme solí a pepřem. Noky se vaří velmi krátce, jakmile vyplavou, vylovíme je cedníkem. Uvařené noky dáváme do mísy s lžící másla a velmi lehce promícháme. Zabráníme tak slepování. Proces vaření noků opakujeme po várkách, dokud nejsou všechny uvařeny. Nakonec můžeme ještě zlehka noky orestovat na pánvi na másle. Batátové noky servírujeme společně s připraveným špenátem.
Vaření z dýně nekončí polévkou: Zkuste dýňové noky, kompot, karbanátky i dýňovou buchtu
Dýně máslová, velkoplodá Goliáš, Chioggia, špagetová, ale hlavně jedna z nejoblíbenějších - dýně Hokkaido. Zelenina, která je velmi tvárná a dá se jen s trochou fantazie připravit na spoustu způsobů. Dýni lze zapékat, použít jako přílohu, tvořit z ní výborné noky, jemnou a nadýchanou buchtu, zavařit ji či použít klasicky - k přípravě krémové podzimní polévky. Výběr receptů, které rozhodně nezklamou.
Jedinečné recepty na lasagne: S mletým masem, špenátem i cuketou
Lasagne - typicky italský pokrm, který se dá připravit na nespočet způsobů. S rajčatovým základem, zapékané s bešamelem či sýrovou omáčkou, s masem i bez. Recepty jsou sice časově náročnější, ale odměnou vám bude pokrm, který opravdu chutná a zasytí. Připravili jsme pro vás 8 variant, ze kterých si určitě vyberete pro sebe tu nej.
autor Markéta v troubě
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena