Recept na kynuté bagety s medvědím česnekem, které jsou krásně nadýchané a chutnají božsky.
450 g | hladká mouka |
300 ml | vlažná voda |
2 balíčky | sušené droždí |
1 lžíce | třtinový cukr |
1 lžíce | sůl |
1 hrst | sušený medvědí česnek |
na potření | |
---|---|
2 lžíce | olivový olej |
Na bagety si nejdříve připravíme kvásek. Do vlažné (ne vroucí vody) dáme lžíci třtinového cukru a 2 balíčky sušeného droždí, promícháme a necháme zhruba 10 minut pracovat.
Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme lžíci soli, hrst sušeného medvědího česneku a zalijeme kváskem. Uhněteme pevné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme zhruba 45 minut kynout.
Poté těsto znovu prohněteme a rozdělíme na 4 díly. Každý díl vyválíme do tvaru bagety a dáme na pečící papír. Přikryjeme utěrkou a necháme dalších 30 minut kynout. Poté bagety vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme zhruba 20 – 25 minut do zezlátnutí povrchu. Před dopečením bagety pomažeme olivovým olejem a posypeme solí. Hotové bagety s medvědím česnekem jsou krásně nadýchané a chutnají po medvědím česneku.
Bezchybná veganská pomazánka s medvědím česnekem a tofu krok za krokem
Vynikající pomazánka s bílým tofu, medvědím tofu a vlašskými ořechy krok za krokem.
Sezóna medvědího česneku odstartovala - naučte se z něj připravit skvělé pesto, polévku i přílohu
Nezaměnitelná vůně medvědího česneku je skutečným znamením, že jaro je tu brzy v plné síle. Medvědí česnek je doslova zelený poklad a vyplatí se ho zařadit do řady pokrmů. Jak na to?
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena