Recept na polévku ze žlutého hrachu.
2 stroužky | česnek |
5 dkg | tuk |
1 ks | cibule |
2.75 l | voda |
1 lžička | grilovací koření |
4 dkg | hladká mouka |
1 ks | tenký párek |
20 dkg | žlutý hrách |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
petrželka | |
mletý pepř | |
sušená majoránka |
Předem namočený žlutý hrách uvaříme doměkka a prolisujeme. Připravíme si na tuku cibulovou jíšku, okořeníme pepřem a grilovacím kořením. Rozředíme ji trochou vody, vlijeme do polévky a povaříme 10 minut. Před koncem varu okořeníme česnekem utřeným se solí a majoránkou. Do hotové hrachové polévky vložíme na kolečka nakrájený tenký párek a necháme prohřát. Dobrou hrachovou polévku dochutíme petrželkou. Dobrá hrachová polévka skvěle zasytí a není těžká na přípravu.
Tradiční smažený kapr krok za krokem
Recept na vánoční klasiku - kapr v trojobalu krok za krokem.
Jak zabít a vykuchat vánočního kapra
Při Štědrovečerní večeři nesmí chybět v žádné české domácnosti ryba! Pokud jste si troufli přinést domů živého kapra, jistě se vám bude hodit pár rad k jeho zpracování.
autor Jiří Kropáček
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena