Snadný zeleninový pokrm s bramborovými gnocchi, který podáváme s jogurtovo-bylinkovou omáčkou.
1 ks | cibule |
450 g | cuketa |
1 ks | paprika červená |
500 g | bramborové gnocchi (polotovar) |
omáčka | |
---|---|
cukr | |
200 ml | bílý jogurt |
1 lžíce | čerstvý nebo mražený kopr |
podle chuti | |
sůl | |
podle potřeby | |
olivový olej |
Jogurt osolíme, promícháme s usekaným koprem, podle chuti můžeme přisladit a necháme rozležet. Cibuli a papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Cuketu omyjeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké plátky. Bramborové gnocchi uvaříme podle návodu na obalu. V hlubší pánvi na oleji postupně orestujeme cibuli, papriky a cuketu. Potom přidáme uvařené a okapané bramborové gnocchi a vše na pánvi promícháme. Podle chuti osolíme.
Cuketu s bramborovými noky podáváme s jogurtovo-bylinkovou omáčkou. Místo kopru můžeme použít podle oblíbenosti pažitku, petrželku nebo i mátu.
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
Rychlé obědy z cukety v 10 variacích
Možná už si nevíte rady, jak s úrodou cuket co nejlépe naložit. Kromě polévky a oblíbených placiček, lze cuketu zakomponovat do spousty pokrmů - zapéct ji, přidat do rizota, naplnit, ale také z ní připravit masové lasagne nebo chutný paprikáš.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena