Recept na rychlé kari z červené čočky s rostlinnou smetanou.
1 ks | cibule |
2 stroužky | česnek |
1 ks | paprika červená |
1 lžička | kari koření |
1 lžička | garam masala |
2 lžíce | olej |
400 ml | passata |
1 balení | rostlinná smetana |
125 g | červená čočka |
300 ml | voda |
1 lžička | pepř a sůl |
1 hrst | čerstvý koriandr nebo petrželka |
Čočku propláchneme studenou vodou a uvaříme v neosolené vodě doměkka.
Mezitím si na oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme kari koření a garam masala, na kostičky nakrájenou červenou papriku, promícháme a chvilku společně orestujeme. Přidáme rajčatovou passatu a chvilku povaříme, poté přidáme uvařenou čočku a zalijeme rostlinnou smetanou, která nám směs zahustí. Na závěr dochutíme solí a pepřem. Podáváme posypané koriandrem nebo jinými bylinkami a s rýží
Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku
Červená čočka je jedinou luštěninou, která nenadýmá. Navíc se nemusí namáčet a chutná výborně!
Videorecept: Salát z černé čočky podle Anny
Tak tohle je vážně pecka! Salát z černé čočky Beluga je naprosto dokonalý! Kombinace sladkého kokosového mléka, pikantnosti zázvoru a kyselosti citronu vás naprosto dostane!
autor Jitka Langová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena