Recept na zdravou zeleninovou polévku z červené čočky, mrkve, petržele a bylinek.
2 stroužky | česnek |
2 lžíce | máslo |
1-2 lžíce | majoránka |
1 ks | cibule |
1.5 l | voda |
2 ks | mrkev |
1 ks | petržel |
1 lžíce | olivový olej |
1 hrnek | červená čočka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
libeček |
Mrkev a petržel oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Čočku propláchneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, oloupaný česnek nasekáme nadrobno. Ve větším hrnci rozehřejeme olej s máslem, vsypeme cibulku a orestujeme, poté přidáme česnek a necháme rozvonět. Přidáme mrkev s petrželí a pár minut restujeme. Vsypeme čočku, zalijeme vodou, přidáme lžičku libečku, sůl a vaříme cca 15 minut do změknutí. Hotovou čočkovou polévku podle chuti dosolíme a dochutíme větším množstvím majoránky. Čočkovou polévku s kořenovou zeleninou podáváme horkou, ještě lépe chutná po odležení na druhý den. Díky drobné zelenině chutná i dětem.
Čočková polévka: Vynikající tradiční recepty a čočkové krémy s nádechem exotiky
Čočka, přirozeně bezlepková luštěnina s vysokým obsahem proteinů je velmi prospěšná pro naše zdraví. Navíc se s ní dá při vaření opravdu kouzlit a za málo peněz nasytíme celou rodinu. Dnes se zaměříme na polévky, kdy si připomeneme klasické babiččiny recepty z hnědé čočky, ale také se podíváme na čočku červenou, která tvoří základ čočkových krémů.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena