Recept na přípravu chutné večeře z červené čočky s mletým masem a pórkem.
1 špetka | skořice mletá |
1 ks | cibule |
50 g | anglická slanina |
100 g | červená čočka |
250 g | mleté vepřové maso |
1 ks | menší pórek |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
200-250 ml | vývar |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř |
Čočku vypereme a necháme okapat. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a očištěný pórek na nudličky. Anglickou slaninu drobně pokrájíme. V hlubší pánvi na malém množství oleje necháme vyškvařit slaninu, potom přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět. Na tomto základu za stálého míchání restujeme mleté maso tak dlouho, dokud se jednotlivé kousky neodělí. Pak k masové směsi vmícháme čočku, sůl, pepř a skořici, vše podlijeme vývarem a zvolna zakryté dusíme doměkka. Nakonec přidáme nakrájený pórek a ještě asi 2 minuty podusíme. Červenou čočku s mletým masem a pórkem podáváme se zeleninovými saláty.
Červená čočka s rajčaty a cuketou
(doba přípravy 30 min)
Novoroční klasika: Čočka na 10 způsobů
Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena