Citronové tiramisu

Recept na osvěžující tiramisu bez vajec.


4.610x
30 min

Ingredience

150 gcukr
0.2 lvoda
250 gmascarpone
3 kscitronová kůra
150 gsmetana ke šlehání
200 gdlouhé piškoty
5 lžiccitronová šťáva
8 lžiclimoncello

podle potřeby

ovoce

Postup přípravy

Z důkladně očištěného citronu, nejlépe bio, nastrouháme kůru a vymačkáme požadované množství šťávy. Oboje smícháme s vodou, 25 g cukru a směs převaříme. Mascarpone ručně vyšleháme s limoncellem. Smetanu vyšleháme a jemně ji přidáme k mascarpone. Připravíme si skleněnou nádobu o obsahu asi 1 l. Na dno nádoby dáme po celé ploše smetanový krém. Na krém položíme piškoty, které vždy krátce namočíme do citronového sirupu. Pokračujeme vrstvou krému a opět dáme piškoty. Ukončíme smetanovým krémem. Citronové tiramisu přikryjeme potravinářskou folii a dáme na 4 hodiny do lednice. Zbylé citrony oloupeme a nakrájíme kůru na proužky. Dáme vařit na dvacet minut s vodou a zbytkem cukru. Ztuhlé tiramisu ozdobíme ovocem a do středu přidáme uvařenou kůru. Citronové tiramisu podáváme v létě jako dezert.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Citronové tiramisu

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena