Kachnu pečlivě očistíme, omyjeme a osolíme uvnitř i venku. Jablka zbavíme slupky a naplníme jimi vnitřek kachny. Pokud jsou jablka příliš velká, zbavíme je jádřinců, nakrájíme na kostky a kachnu naplníme kostkami jablek.
Kachnu umístíme do kastrolu, okořeníme kmínem, podlijeme vodou a kastrol přikryjeme poklicí. Pokud pečeme kachnu v pekáčku, překryjeme pekáček alobalem a pečlivě utěsníme po stranách.
Kachnu pečeme na 210 °C v troubě jednu a čtvrt hodiny. Poté pokličku nebo alobal sejmeme a kachnu dopečeme za častého podlévání dozlatova. Kachnu nakonec vyjmeme, jablka odstraníme a vyhodíme. Tímto je pečená kachna hotová.
Chutnou kachnu pečenou s jablky můžeme podávat se všemi druhy běžných knedlíků, opečenými nebo vařenými brambory, bramboráčky a bílým nebo červeným dušeným zelím.