Recept na výborné rizoto, ve kterém nesmí chybět zelený chřest a houby.
500 g | rýže |
3 ks | žampiony |
2 dl | bílé víno |
2 hrstě | čerstvý špenát |
1 svazek | zelený chřest |
4-5 ks | jidášovo ucho |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
podle potřeby | |
máslo |
Chřest a houby očistíme. Obojí podle potřeby a vlastní chuti nakrájíme. Špenát propláchneme. Česnek oloupeme.
Na másle si osmahneme pokrájený česnek s rýží, přidáme houby, zalijeme vínem a vodou, posolíme a necháme dusit. Když je rýže téměř hotová, přidáme pokrájený chřest a špenát. Krátce prohřejeme, až je chřestoto hotové a rýže zcela měkká.
Chřestoto podáváme jako zdravý hlavní chod.
Hrátky s chřestem: V těchto úpravách vám bude stoprocentně chutnat
Chřest patří do stejné skupiny zeleniny jako cibule, česnek a pórek. Je dražší než ostatní druhy zeleniny, protože se pěstuje v malém množství a sklízí se ručně. Chřest má neopomenutelné léčivé i regenerační účinky. Připravte si podle našich receptů třeba výborné chřestoto, zkombinujte ho s vepřovou panenkou, telecím a zkuste i krémovou polévku s masovými knedlíčky.
Recept na chřest ve slaninovém kabátku s holandskou omáčkou krok za krokem
Nastala sezóna chřestu. Je tedy na čase vyzkoušet předkrm z chřestu v kombinaci s jemnou holandskou omáčkou.
autor toustovac
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena