Vyzkoušejte tento recept na výbornou přílohu i hlavní chod.
2 lžíce | cukr |
200 | slanina |
1 ks | vejce |
2 ks | cibule |
0.5 lžičky | kmín |
1 lžíce | sádlo |
2 lžíce | krupice |
350 g | hrubá mouka |
500 g | kysané zelí |
800 g | brambory vařené ve slupce |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř |
Slaninu nebo špek pokrájíme na velmi drobné kostičky a necháme vypéct dozlatova. Kysané zelí povaříme doměkka s trochou cukru a kmínu. Na sádle dozlatova vypečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Poté brambory oloupeme a na jemno nastrouháme. Osolíme, opepříme. Přidáme jedno vajíčko, dvě lžíce krupice a postupně přidáváme hrubou mouku, dokud nevznikne pevné těsto. Z těsta vytvarujeme chlupaté knedlíky a rovnou je dáváme do osolené vroucí vody. Noky je nutné rovnou vařit, aby neřídly. Vyškvařenou slaninu dáme včetně tuku do pekáče a smícháme s právě uvařenými chlupatými knedlíky. Chlupaté knedlíky se slaninou smícháme se zelím a cibulí a můžeme podávat.
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
autor cubeec
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena