Recept na vynikající pletený chlebíček s olivami.
těsto | |
---|---|
550 g | hladká mouka |
1 balíček | sušené droždí |
1 lžička | třtinový cukr |
1 lžička | himalájská sůl |
50 ml | olivový olej |
370 ml | voda |
náplň | |
1 hrneček | rajčatová passata |
1 plechovka | černé olivy bez pecek |
2 stroužky | česnek |
1 lžička | sušené oregano |
1 lžička | pepř a sůl |
Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme sušené droždí, cukr a špetku soli a promícháme. Poté přilijeme olej a vlažnou vodu a uhněteme vláčné těsto. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme zhruba hodinu kynout.
Poté těsto znovu prohněteme a rozdělíme na 2 části. Uválíme dva pláty, které pomažeme rajčatovou passatou a posypeme sušeným oreganem, prolisovaným česnekem, na plátky nakrájenými olivami a solí a pepřem. Oba pláty srolujeme, podélně rozřízneme a zamotáme. Takto připravené pláty vložíme do pečícím papírem vyložené formy na chlebíček a necháme zhruba 20 minut dokynout.
Troubu si předehřejeme na 180°C a chlebíček pečeme zhruba 45 minut. Po upečení necháme zcela vychladnout a poté můžeme chlebový pletenec s olivami nakrájet a podávat.
Recept na ciabattu s olivami a sušenými rajčaty krok za krokem
Recept je sice trochu časově náročnější, ale odměnou nám bude výborné italské pečivo, které nejlépe chutná potřené olivovým olejem s čerstvými bylinkami.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena