Červencová polévka

Rychlá zeleninová polévka.


3.84x
60 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
sůl
3 ksbrambory
200 gchřest
1-2 ksmrkev
1 špetkašafrán
200 mlbílé víno
2 lžičkyolivový olej
1 lzeleninový vývar
1 řapíkřapíkatý celer
1 špetkastrouhaný muškátový oříšek

na ozdobu

čerstvý kopr

Postup přípravy

Zeleninu umyjeme a očistíme. Mrkev nakrájíme na delší nudličky. Řapíkatý celer nakrájíme na plátky, celer na malé kostky. Do hrnce dáme olivový olej a krátce na něm osmažíme prolisovaný česnek a celer. Základ zalijeme vroucím vývarem. Přidáme brambory, mrkev a špetku šafránu. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu a pod poklicí ji vaříme 15 - 20 minut. Asi 10 minut před dokončením přidáme na kousky pokrájený chřest a přilijeme víno. Červencovou polévku podle chuti osolíme a okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Červencovou polévku rozdělíme na talíře a porce zdobíme snítkou kopru. Polévku podáváme nejlépe teplou.
user-icon

autor rajcinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Červencová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena