Recept na tuto chutnou čalamádu s cuketou a paprikou pochází od mého dlouholetého kamaráda. A je výborná!
150 ml | olej |
1 lžíce | sůl |
250 ml | ocet |
0.5 kg | cibule |
2.5 kg | cuketa |
8 lžic | cukr krupice |
1 lžíce | mletý pepř |
0.5 kg | červená kapie |
Omyté cukety nastrouháme na plátky, oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, papriku nakrájíme na nudličky, cukru dáme vrchovaté lžíce. Všechny suroviny smícháme dohromady a necháme přes noc do druhého dne uležet. Druhý den směs plníme do sklenic. Sklenice dobře uzavřeme umytými víčky, vložíme do zavařovacího hrnce a zalijeme teplou vodou tak, aby sahala pod okraj víček. Hrnec uzavřeme a vodu v hrnci zvolna zahříváme až na 90 stupňů po dobu 25 minut. Sklenice s čalamádou vyjmeme, necháme vychladnout a poté necháme v chladu asi měsíc odležet. Čalamádu s cuketou podáváme podle chuti, je skvělou přílohou, salátem a dobře chutná i samotná.
Dopřejte si porci zdraví! Kvašený korejský kimchi salát krok za krokem
Tradiční korejský salát, který je podáván téměř ke všem pokrmům. Je plný vitamínů a dokonce celosvětově vnímán jako jedno z nejzdravějších jídel. Variant existuje nespočet, snad každá rodina má ten svůj kimchi salát, dnes se naučíme krok za krokem tento základní recept.
autor amatér Vlado
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena