Tradičný kalifornský předkrm, který můžeme podávat kdykoliv.
2 stroužky | česnek |
sůl | |
50 g | parmazán |
2 ks | sardele |
100 ml | olivový olej |
4 lžíce | slunečnicový olej |
100 g | anglická slanina |
3-4 lžíce | citronová šťáva |
3 plátky | chléb toustový |
2-3 lžíce | worcesterská omáčka |
mletý černý pepř | |
1 ks | salát romana |
2 ks | vejce |
Ze salátu odřízneme košťál a salát rozebereme na listy, které opereme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na proužky a nasucho ji osmažíme na pánvi. Krajíce chleba nakrájíme na kostičky. Osmaženou slaninu vyndáme z pánve, přilijeme slunečnicový olej a z kostek vysmažíme krutonky. Kostky restujeme při mírné teplotě. Vejce propíchneme a na přesnou minutu jej vložíme do vařící vody. Po minutě jej ihned zchladíme, rozbijeme a obsah vložíme lžící do mísy. Vejce zalijeme citronovou šťávou, olivovým olejem, worcesterskou omáčkou a osolíme a opepříme. Okapané salátové listy příčně nakrájíme na proužky, vložíme je do mísy a zalijeme je omáčkou. Sardelky očistíme a nakrájíme na malé kousky. Sardelky se slaninou a krutonky nasypeme na salát. Navrch salát postrouháme parmazánem nebo jej posypeme parmazánovými hoblinkami. Vhodnou přílohou je bílý chléb. Foto: Profimedia.cz
Videorecept na zdravou večeři - Salát s marinovaným lososem a divokou rýží
Po zimě je třeba tělo nastartovat, proto vám přinášíme tento úžasný recept na lehký rýžový salát s kousky lososa. Dá se podávat na oběd i večeři, zaručí dostatečný příjem energie, vlákniny a zdraví prospěšných látek. A hlavně bude skvěle chutnat!
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena