Oblíbené jídlo z brambor a uzeniny. Tento recept na buřtguláš je připravený v jednom hrnci.
100 g | olej |
1 kg | brambory |
2 ks | cibule |
125 ml | kysaná smetana |
1 lžíce | hladká mouka |
1 lžíce | mletý kmín |
2 lžíce | mletá sladká paprika |
300 g | točený salám |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř |
Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.
Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám.
Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme. Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme.
Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.
Jde to i bez masa! Sójový bramborový guláš krok za krokem
Pojďte si s námi zkusit uvařit bramborový guláš trochu jinak.
autor konvalinka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.