Bůček s kapsou

Recept na plněný bůček.


2.65x
160 min

Postup přípravy

Vykostěný vepřový bůček v polovině podélně prořízneme. Tak 1 cm od každé strany, tak abychom udělali kapsu.

Připravíme si náplň. Dva rohlíky nakrájené na kostky, mléko, nasekanou cibuli a česnek, pepř, sůl, 1 bobkový list, sladkou papriku a trošku rozmarýnu smícháme a necháme asi 5 minut uležet. Náplň napěchujeme do bůčku. Vepřový bůček zpevníme jehlami nebo jej zašijeme.

Zbylou cibuli a česnek očistíme a nasekáme. Asi 2 - 3 cibuli dáme pod maso, zbytek dáme na maso. Bůček s kapsou pečeme standardně při 180 °C kůží dolů. Po 25 minutách jej otočíme a pečeme asi 90 minut, dokud není kůže křupavá.

Upečený bůček s kapsou podáváme s chlebem, hořčicí a křenem. Pokud h o podáváme jako hlavní chod, volíme jako přílohu vařené brambory.
user-icon

autor JnD


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bůček s kapsou

Zpět na recept