Brusinky pod sněhem

Rychlý recept. Brusinky zapečené pod sněhovou peřinou.


4.54x
20 min

Postup přípravy

Brusinky podle potřeby očistíme. Troubu předehřejeme na 250 °C.

V pánvi smícháme vodu s cukrem a skořicí, přivedeme k varu a vsypeme brusinky. Teplotu zmírníme a rychle mícháme, aby brusinky pustily šťávu.

Sladké brusinky rozdělíme do čtyř menších zapékacích misek. Bílky ochutíme špetkou soli a vyšleháme tuhý sníh. Opatrně vmícháme mleté ořechy a moučkový cukr. Sněhovou hmotu rovnoměrně rozdělíme a rozetřeme na brusinky v miskách. Posypeme je třtinovým cukrem, vložíme do trouby a zapékáme. Jakmile je sníh zlatavý, misky vyndáme z trouby.

Brusinky pod sněhem ihned podáváme. Místo brusinek můžeme použít jahody, maliny, ostružiny, rybíz nebo jiné malé ovoce.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brusinky pod sněhem

Zpět na recept