Broskve s čepičkou

Chutné, lehké a oku lahodící překvapení je ovoce pod sněhovou čepičkou.


0.00x
15 min

Postup přípravy

Z broskví slijeme šťávu. Spolu s likérem a máslem ji v širokém kastrolu svaříme do zhoustnutí. Půlky broskví namočíme v hustém sirupu a položíme do ohnivzdorné zapékací mísy řeznou stranou nahoru.
Bílky se solí ušleháme v tuhý sníh, za stálého šlehání přidáváme prosátý cukr. Sníh musí být tuhý. Sáčkem s ozdobnou trubičkou nastříkáme na každou broskev čepec. Posypeme mandlemi.
Ovoce vložíme do vrchní části horké trouby a pečeme, až bílé špičky dostanou světle hnědou barvu. Hned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Broskve s čepičkou

Zpět na recept