Briošky - francouzské pečivo ke snídani

Formičky můžeme nahradit skládanými pruhy alobalu stočenými do kruhu, briošky pěkně vykynou a zachovají si pěkný tvar.


0.00x
30 min

Postup přípravy

35 ml vlažné vody smícháme s cukrem a rozdrolenými kvasnicemi. Vmícháme trochu mouky, kvásek vzejde asi po 15 min.
Vejce, sůl a zbývající mouku přidáme k vzešlému kvásku. Hněteme tak dlouho, až se těsto nelepí na okraj mísy. Přidáváme postupně máslo, těsto hněteme, až se začne lesknout. Přikryté necháme 2 hod. v chladu.
Těsto znovu prohněteme, přes noc necháme přikryté v chladničce. Ráno krátce prohněteme, odvážíme kousky po 35 g a zformujeme koule.
Vytočíme vždy jednu hlavičku, zatlačíme do spodní části a usadíme do brioškové formy (průměr 7 cm). Necháme briošky kynout při pokojové teplotě 1 1/2 hod., až se zvětší na dvojnásobný objem.
Briošky potřeme rozkvedlaným žloutkem, pečeme 12 min. a jíme nejlépe čerstvé.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Briošky - francouzské pečivo ke snídani

Zpět na recept