Na vál si prosejeme mouku, přidáme cukr, změklé máslo, pomleté lískové oříšky, nastrouhanou čokoládu a žloutky.
Vypracujeme vláčné těsto, necháme v chladu odpočinout. Pak těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme dvě stejné placky.
Na tukem vymazaný plech přendáme jeden plát, potřeme jahodovou marmeládou, mírně posypeme oříšky, přikryjeme druhým plátem těsta a propícháme trochu vidličkou.
Braziliánky vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Vychladlý potřeme citronovou polevou a než úplně zaschne počmáráme ji polevou čokoládovou. Po zaschnutí krájíme na řezy a můžeme ozdobit kopečkem šlehačky.
Příprava polevy na Braziliánky: prosejeme do misky cukr, přidáme citronovou šťávu a trochu horké vody a třeme až je poleva hustá a hladká. Podle potřeby přidáme buď vodu nebo cukr.