Vyzkoušejte recept na přílohu v podobě bramborových knedlíků s cuketou a houskou. Pokrm výborně chutná k vepřové pečeni nebo pečené kachně či huse.
350 g | brambory vařené ve slupce |
250 g | cuketa |
1 ks | vejce |
2 ks | houska |
50 g | solamyl |
3-5 lžic | polohrubá mouka |
60 g | máslo |
podle potřeby | |
---|---|
sůl |
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme najemno. Housky nakrájíme na drobné kostičky, které krátce opražíme na suché pánvi a necháme vychladnout. Cuketu očistíme, nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a necháme „vypotit“. Poté cuketu důkladně v utěrce vyždímeme.
V míse promícháme opraženou housku s nastrouhanou cutetou a bramborem, vše osolíme a přidáme vejce a solamyl. Směs důkladně propracujeme a podle potřeby postupně zahustíme moukou, až vznikne kompaktní těsto. Pak z těsta tvoříme mokrýma rukama knedlíčky o velikosti golfových míčků, které vkládáme do vroucí osolené vody a zvolna vaříme asi 10 až 13 minut. Hotové knedlíčky slijeme, omastíme rozpuštěným máslem a ihned servírujeme.
Bramborovo-cuketové knedlíčky podáváme jako přílohu, ale výborně chutnají i se špenátovým krémem, sýrovou či houbovou omáčkou.
Výborná příloha k sýrům a masu: Domácí cibulové čatní krok za krokem
Recept na vynikající cibulové čatní, které se skvěle hodí například k sýrům, paštice či masu.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena