Recept na bramborové placičky, které se hodí jako předkrm.
1 lžička | sůl |
1 ks | vejce |
30 g | máslo |
1 hrst | petrželka |
500 g | brambory vařené |
75 g | sýr tvrdý |
200 g | hrubá mouka |
75 g | šunka nebo šunkový salám |
Brambory uvaříme, oloupeme a nastrouháme na hrubo. Přidáme mouku, vejce, vlahé máslo, sůl a na kostičky nakrájený sýr se šunkou a nasekanou petrželku. Ze vzniklé hmoty vytvarujeme placičky, které pečeme na pečícím papíře zhruba při 180°C, 8 minut z každé strany. Bramborové placičky se šunkou a sýrem můžeme podávat teplé i studené.
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
Recept na cuketovo-mrkvové placičky krok za krokem
Sezónní, levné a rychlé placičky, které nestačíte smažit, jak rychle mizí z talíře. Tentokrát si připravíme cuketovo-mrkvovou verzi. Recept s fotopostupem krok za krokem.
autor Adejka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena